Čo neviete o belskom pivovare BBC a belskom pive

Tento mladý  pivovar vznikol v roku 2016 s poslaním vyrábať len pivo najvyššej kvality. Pivo predáva v zazmluvnených podnikov živé, nepasterizované a nefiltrované. Čo to znamená? Komerčné pivovary pre dlhú trvácnosť pivo pasterizujú, teda zahrievajú na teplotu okolo 80 C. Všetko živé zabijú a pivo prefiltrujú. Vznikne horká voda s alkoholom, ktorú nazývajú pivom. Takéto pivo chladia chladičmi […]

Viac
PIVO A JEDLO

Pivo sa stalo dôležitým prvkom našej gastronómie. Na jednej strane je súčasťou prípravy jedla na strane druhej treba zvážiť, ktoré jedla sa k akému pivu sa hodia. Už naši predkovia poznali čarovné chute pokrmov pripravovaných s pivom alebo k pivu. Zlatistý ale aj tmavý mok dokáže jedlu pridať nečakanú chuť a kuchársky pôvab. Pivu sa hovorí aj chmeľová polievka. Obsahuje […]

Viac
Prečo piť nepasterizované, nefiltrované živé pivo?

Zo zdravotného hľadiska je vhodné piť pivo z malých pivovarov, ktoré vyrábajú nefiltrované a nepasterizované kvasikové pivo. Ich nevýhodou je síce krátka trvanlivosť, no ponúkajú vysokú nutričnú hodnotu, množstvo látok prospešných zdraviu. Pivo je plné vitamínov – obsahuje veľké množstvo vitamínov a stopových prvkov ako vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík a vitamíny skupiny B Liek na žalúdok […]

Viac
Malý sprievodca čapovaním piva pivovaru BBC

Pivo má znižovať stres a mať pozitívny vplyv na trávenie. Preto musíme dbať na jeho správne načapovanie. Lenže máloktorý čašník alebo servírka vie, ako správne čapovať pivo. Začína to už u suda, ktorý by mal stáť bez pohybu aspoň 24 hodín. Základom sú správne „ošetrené“ poháre, do ktorých pivo čapujeme. Poháre musia byť riadne umyté, […]

Viac

Pre vstup na stránku musíte mať viac ako 18 rokov.

Prosím zadajte svoj dátum narodenia.

- -