Svetlé pivá BBC

Belavar 12°

Typický belský ležiak plzenského typu, stredne prekvasený s plnou sladovou chuťou a kvetnato-ovocno arómou. Kombinácia nemeckého horkého chmeľu a žateckého poloraného červeňáka. Varený dekokčne 2-rmutovým spôsobom

Belská 11 – ružová

Jemný svetlý ležiak plzenského typu stredne prekvasený s kombinácia nemeckého horkého chmeľu a žateckého poloraného červeňáka. Varený dekokčne 2-rmutovým spôsobom. Pri výrobe použité šípky (ruža šipková) vytvárajú kyselkavú chuť. Za svoj názov vďačí pivo práve tomuto kríku.

Belský weissenbier

Pšeničné pivo je podľa platnej legislatívy charakteristické tým, že pri jeho výrobe bola aspoň jedna tretina celkového extraktu dodaná použitím pšenice alebo pšeničného sladu. Napríklad pri Bavorských pšeničných pivách pšeničný slad tvorí viac ako 50%. Pšeničné pivo, tak ako ho poznáme dnes, býva najčastejšie svetlé až slamovej farby (existujú aj tmavšie typy) a vyznačuje sa vysokou nasýtenosťou a bohatou penou. Pšeničné pivo sa predáva väčšinou nefiltrované.

Vôňa pšeničného piva je tiež veľmi odlišná od bežnému ležiaku českého typu. Sú v ňom cítiť, kvasinky, mierna kyslosť a mnoho rôznych ovocných vôni, hlavne banán a klinčekov. Chuť pšeničných pív býva podľa regiónu značne rozdielna a kolíše od nakyslej až po trpkú, sladkú alebo ovocnú. Zákazník preto vždy dostane zaujímavú harmónia chutí, ktorú určuje obsah pšenice, druhu použitých kvasiniek a typ kvasenia. Horkosť a chmeľové aróma pšeničných pív býva na veľmi nízkej úrovni, čo napomáha zvýrazniť ich typické vlastnosti.

V krajinách, kde sa v súčasnosti pšeničné pivo teší veľkej obľube, sa môžeme stretnúť s rôzne ochutenými pšeničnými pivami.

Belský weissenbier BBC (pšeničné pivo) má 50% podiel pšenice, mierne nasladlú chuť s banánmi, bohatú penu, je nepasterizované, nefiltrované, s podielom sladiny 12,5%.

Pre vstup na stránku musíte mať viac ako 18 rokov.

Prosím zadajte svoj dátum narodenia.

- -